Društvo za projektovanje, inženjering, konsalting i izvođenje radova

Kvalitet na prvom mestu

POSTROJENJE ZA DOZIRANJE AKTIVNOG UGLJA U PRAHU

Čišćenje atrazina u sirovoj vodi PPV

Aktivan ugalj, u prahu, je najbolje adsorpciono sredstvo za eleminisanje neželjenih tečnosti, u postrojenjima za tretman pitke vode (PPV), bez ikakvih pratećih hemijskih rekcija.

 

Drago Projekt d.o.o. je osvojio proizvodnju automatizovanog postrojenje za doziranje aktivnog uglja u prahu koje se dozira na prikladnim mestima u PPV.

 

Jedan od poznatih metoda kojima se atrazin uklanja iz vode, kao najefikasnija i tehno-ekonomski najopravdanija, pokazala se metoda korišćenja granulisanog aktivnog uglja i aktivnog uglja u prahu.

 

Kako je aktivni ugalj u prahu jedno od najefikasnijih adsorpcionih materijala ovo postrojenje bi moglo da se koristi i u nekim drugim incidentnim situacijama (npr. pojave naftnih mrlja itd.)

 

Da bi se omogućilo maksimalno kontaktno vreme izmedju aktivnog uglja u prahu i sirove vode odabira se mesto, za doziranje, koje ima najduži put i kontaktno vreme aktivnog uglja i sirove vode.

 

Nakon prolaska kroz taložnik, aktivni ugalj sa adsorbovanim atrazinom se eliminiše zajedno sa muljem iz taložnika dok se zaostali deo, koji nije eliminisan sa muljem u taložniku, potpuno eliminiše na peščanim filterima.

O nama

Početna

STATIČKI CEVNI MEŠAČ SVIH VRSTA TEČNOSTI

Mešač bez unosa energije i bez obrtnih delova

Statički mikser je precizno konstruisan uređaj za kontinualno mešanje fluidnih materijala. Obično fluidi, koje treba mešati, su tečnosti, ali statički mešači se, takođe, mogu koristiti za mešanje gasnih tokova, da se rasprši gas u tečnost, ili da se stapaju nemešljive tečnosti.

 

Drago Projekt d.o.o. je kroz dugogodišnju praksu razvio statičke mešače za višefazno mešanje tečnih hemikalija između sebe, kao i mešanje noseće tečnosti sa jednom ili više hemikalija istovremeno.

 

Statički mešači se projektuju i dimenzionišu prema specifičnim zahtevima Naručioca uz sugestije i proračune stručnog kadra Drago Projekt d.o.o.

 

Posebnom konstukcijom mešača postiže se 5 do 8 puta uzvodno mešanje što daje odlične efekte i dobro mešanje.

 

Mešači mogu biti nestandardnih dimenzija shodno zahtevu Korisnika uz prilagođenje stanja na terenu.

DVONAMENSKI STUBIĆ SA UTIČNICAMA

ZA SPORTSKE TERENE

Drago Projekt d.o.o. je razvio pokretni stubić, sa utičnicama, za potrebe priključenja potrošača na sportskim terenima.

 

Stubić je od nerđajućeg čelika, posebne konstrukcije, koji se u celosti spusti u podlogu za slučaj posebne namene.

 

Proizvod, kao posebna konstrukcija, izrađen je za potrebe teniskog kluba "Gazela" na Novom Beogradu.

DRŽAČ ZA LANCE ZA VERTIKALNE OLUKE

Drago Projekt d.o.o. je rešio problem držanja lanaca, koji se koriste kao vertikalni oluci.

 

Ovo rešenje je najbolje primenjivati, između ostalog, na mestima gde je je potrebno ispoštovati estetiku i vizuelizaciju prostora prilikom izrade oluka.

 

Držač se jednostavno montira i pričvršćuje na postojeće oluke.

 

Proizvod je testiran prilikom manjih i većih padavina i omogućava da se voda sliva niz lance, bez prskanja, u kolektor vode na zemlji.

Samo profitabilna ekologija nas spašava od zagađenja

© 1992-2020, Drago Projekt d.o.o.

Milutina Milankovića 32 | 11070 Novi Beograd | Srbija | Telefon: +381 (11) 614 58 11 | E-mail: dragoprj@eunet.rs